Необходим защитен прекъсвач на двигателя

Сертифицирани са защитни прекъсвачи на двигателя, които изпълняват следните условия, в противен случай се губи съответствието:

Опроводяването на защитния прекъсвач на двигателя трябва да се извърши съгласно електрическата схема, фиг. D. Защитният прекъсвач на двигателя трябва да се настрои на номиналния ток на двигателя (не на Imax).

Посоченият номинален ток върху типовата табелка се отнася само за свободно духащо състояние на вентилатора. Номиналният ток на работната точка на вентилатора може да е друг, в зависимост от съпротивлението на въздуха на вентилационното съоръжение. В монтирано състояние действителният работен ток трябва да се определи по подходящ начин и да се зададе на защитния превключвател на двигателя, така че защитният превключвател на двигателя да се задейства надеждно.

Предписани стойности за настройка/задействане за защитния прекъсвач на двигателя, виж типовата табелка.

Предписано е задействане при късо съединение.

След отстраняване на всички причини за неизправности, не се допуска свързаният двигател да се стартира самостоятелно отново. Повторно включване трябва да е възможно само ръчно (блокировка срещу повторно включване).

За оптимална защита ние препоръчваме изпитаната съгласно директива 2014/34/EС (изпитание на типов образец) защитен прекъсвач на двигателя MAICO MVEx – моля, вземете под внимание ръководството за експлоатация на MVEx.